Rust, Reinheid en Regelmaat

De drie R-en

 

Uit grootmoeders tijd, maar nog altijd actueel: de drie R-en, oftewel rust, reinheid en regelmaat. Ze zorgen ervoor dat baby’s minder snel uit evenwicht raken en helpen om hen lekker te laten slapen.

 

Voldoende rust is belangrijk om gezond op te groeien. Tijdens de slaap groeien kinderen en verwerken ze de indrukken van de dag. Een vast en regelmatig patroon gedurende de dag zorgt voor rust bij een baby. Vaste eet- en slaaptijden. Korte rituelen bij het opstaan en slapen gaan. Zo weet je baby waar hij aan toe is en wat er gaat gebeuren. Ook de hoeveelheid indrukken die je baby opdoet tijdens de dag zijn van invloed op het welzijn. Televisie, een drukke stad, bij veel verschillende mensen op schoot, de meeste baby’s worden hier ‘druk’ of onrustig van. Tenslotte slaat reinheid natuurlijk op een schone en hygiënische leefomgeving.

 

Samenvattend kun je zeggen dat de toepassing van deze drie R-en het leven van je kind voorspelbaar maken. Jij weet waar je aan toe bent en je baby ook. Door deze voorspelbaarheid zal je baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid ervaren. Deze vormen de basis voor het krijgen van een algeheel zelfvertrouwen in zichzelf en de wereld om hem heen. Oftewel, hoezo iets van vroeger?